Списък за пазаруванетук също

3 бр. прясна риба ципура
Малко настърган пармезан
Лайм/лимон
Пресен босилек
Зехтин

Стъпка по стъпка

1.1) Отделяме филетата от рибата, както е показано в клипа
2.2) В купичка смесваме настърган пармезан, пресен босилек и зехтин
3.3) Взимаме незалепваща тавичка или слагаме хартия за печене
4.4) Намазваме тавата/хартията с малко зехтин
5.5) Нареждаме рибата с кожата надолу
6.6) Намазваме всяко парче с готовата смес с пармезан
7.7) Печем рибата на 200-250 градуса за около 15-ина минути, докато стане златиста
8.8) Може да сервирате със свежа салата микс

Филе от ципура с коричка от пармезан и билки

Представям ви една много лесна рецепта за златисти филета от риба ципура.  Може да замените ципурата с лаврак или пъстърва и пак ще получите същия страхотен вкус.

Филетирането на рибата може да ви се струва сложна задача, но разберете ли процеса веднъж, след това ще ви бъде много лесно. Важно е да усещате как ножът върви по костите, за да може максимално много месо да остане върху филето. Готова филетирана риба може да намерите и в по-големите супермаркети.

Ако искате да оползотворите рибата максимално, с останалата част може да приготвите бульон.

Leave a Reply

Your email address will not be published.