Нахут с глазирани моркови и пъдпъдъче яйце
Случвало ли ви се е да виждате буркани или консерви с варен нахут и да не знаете за какво да ги използвате?
Представям ви една идея за вкусно ястие, в което основна съставка е именно такъв нахут. За да придадем леко по-пикантен вкус, ще добавим и малко паста зелено къри, а за финал – глазирани моркови и няколко пъдпъдъчи яйца, за да получим перфектната комбинация от вкусове.
Къри пастата не се предлага навсякъде, но може да я закупите онлайн от био магазините или от големите вериги. Може да я съхранявате доста дълго време в хладилник. Тя придава много ароматен и лютив вкус към ястията.
Самото къри е комбинация от много подправки и традиционно се използва в индийската кухня. Има много широко приложение и освен в това ястие, може да го използвате за така популярното пиле къри или в други рецепти, за да разнообразите вкусовете.
Ако досега не сте пробвали пъдпъдъчи яйца, не се подвеждайте по размера им и не прекалявайте с тях. Те са малки, но изключително богати на витамини и други полезни съставки. Само в едно яйце например се съдържа цялата доза витамин B12 нужна за един ден. Аз лично ви съветвам да ядете яйцата добре сварени, защото не са толкова популярен продукт и не съм сигурен колко е строг контролът при отглеждането им. Варят се като обикновени яйца, но не им трябват повече от 2 минути.
Leave a Reply