Как да изпечем цяла риба в сол?
Когато купувате цяла риба и искате да направите нещо лесно и вкусно с нея, изпичането и в сол е подходяща идея.
Ако досега не сте правили риба по този начин, не се притеснявайте, че тя ще стане много солена. Обвивката от сол запазва рибата сочна и я превъръща в шедьовър.
В солта може да сложите различни пресни подправки, които да добавят аромат към рибата. Тези, които аз препоръчвам са: девисил, розмари и мащерка. С количеството розмарина бъдете по-внимателни, защото има много силен аромат и неговият вкус ще доминира.
Ефектът с пламъка се получава, когато върху топлата риба сложите малко коняк или ром, a след това запалите. Внимавайте за безопасноста на кухнята и на хората около вас.
При печене солта се втвърдява, затова трябва да я разчупите с дръжката на нож или чукче за пържоли. След това извадете винмателно рибата и сервирайте.
В клипчето съм използвал риба Ципура, но може да сложите и Лаврак, Пъстърва, Фагри или други цели риби.
Leave a Reply