Изстреляйте кулинарните си умения на ниво мастър шеф с тази лесна и приятна рецепта. Пригответе сочно пилешко филе, запечено до златисто, с гарнитура от хрупкави броколи и лека глазура от медено-лимонов сос.
Преди да сложите пилешкото месо на тигана, го овкусете с подправките и оставете да престои за 20-30 минути на стайна температура. Така филето ще стане по-крехко. Целият процес на готвене на едно пилешко филе трае около 15 минути. Не се притеснявайте, че ще остане сурово, защото ако се приготвя по-дълго, то ще загуби сочния си вкус.
Ако се чудите как да приготвите броколите за гарнитура, вижте това видео, за да разберете как да ги бланширате по най-добрия начин.
По желание в соса може да добавите и бяло вино, което ще направи пилето още по-ароматно. Може да го добавите в момента, в който задушавате лука и чесъна. Често срещана е практиката за готвене да се използва най-евтиното и безвкусно вино. Аз съм доста против това, тъй като вкусът и ароматът на кисело и неприятно вино не се заличават в процеса на готвене. Съветвам Ви да готвите с вино, което бихте си налели и консумирали.
Leave a Reply