Списък за пазаруване

300 гр. бяло брашно за десерти
200 гр. кафява захар
125 гр. масло
1 яйце
шоколадов чипс
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
есенция ванилия

Стъпка по стъпка

1.В купа смесете и разбъркайте брашното със сода и сол
2.В друга купа сложете маслото ( стайна температура) и захарта
3.Разбъркайте с миксер или с лъжица
4.Сложете яйцето и малко ванилия
5.Разбъркайте отново
6.Прибавете брашното и шоколадовия чипс
7.Разбъркайте всичко, докато стане една смес
8.Пуснете фурната да загрява на 190°C
9.Вземете плоска тава и сложете лист хартия за печене
10.Направете бисквитки с лъжица за кафе или лъжица за сладолед
11.Сложете загрята фурна да се пекат
12.Ако до 2-3 минути не променят формата си ги натиснете внимателно с лъжица, за да станат плоски.
13.След като ги извадите от фурната може да са меки и да ви се струват сурови, но не са. След 10-ина 15 минути ще се стегнат

🍪 Класически Кукита с парченца шоколад.

Кукита идва от американската дума cookies, която се изпозлва за плоски хрупкави бисквитки. Ако сте гледали улица Сезам, синият герой на име Бисквитеното чудовище, е голям почитател на тези бисквитки.

Рецептата има много разновидности, но във видеото съм показал една класическа.

Горещо ви препоръчвам да използвате миксер за смесване на съставките. По време на заснемане на видеото аз не разполагах с такъв и затова съм смесил всичко на ръка. В този случай тестото става твърдо и има вероятност да не се разбие добре захарта, когато се бърка на ръка.

Едно от най-важните неща при приготвяне на всякакъв тип десерти е продуктите да бъдат с еднаква температура. Моят съвет е да извадите яйцата и маслото предварително, за да може маслото да омекне и да направите една професионална смес за кукита.

В случай, че ви хареса рецептата, това е едно от тези теста, което може да се замръзява. При желание увеличите пропорционално съставките, за да направите повече смес, която да разделите на порции и всеки път, когато ви се доядат такива бискивти, просто да извадите от фризера и да ги изпечете.

Аз лично ги харесвам по-сурови, затова когато ги правя за себе си ги пека по-малко време. След като опитате веднъж може сами да прецените колко време е нужно за печене. Колкото повече, толкова по-твърди стават.

Формата на бискивтките преди и след печене е различна, ако след петата минута те не променят формата си може леко да ги натиснете с лъжица, за да станат като фризби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.