Джинджифилови коледни бисквити
Джинджифиловите коледни бисквити всъщност много приличат на меденки. Интересното при това тесто е, че позволява различни форми и е достатъчно твърдо отвън, но все пак меко отвътре. Процесът на приготвяне и декорация на бисквитите е истинско забавление за малки и големи. Може да развихрите въображението си и да нарисувате най-хубавите коледни сладки за вас или вашите любими хора. Цялото преживяване ви подготвя за Коледа и предстоящите празници по един незабравим и магичен начин.
В магазините може да откриете много готови бисквити, дори в коледни формички, подходящи директно за декорация. Ние обаче ще си приготвим бисквитите сами, защото всъщност не е никак сложно.
За тестото ще използваме лепкав подсладител като мед, меласа, кленов сироп или златен сироп. Меласата е гъст сироп, вторичен продукт от производството на захар. Има тъмен цвят и в случая това е добре, защото ще направи и тестото ни по-тъмно. Аз използвах 50:50 мед и меласа. Изброил съм различни заместители, за да използвате най-удобния за вас.
За още по-тъмен цвят и лепкавост ще използвам нерафинирана кафява захар. Може да изберете също и захар Мусковадо. Те са лепкави и тъмни, което е много подходяща комбинация за нашите бисквити.
Чудите се как се постига интересната декорация? Много е лесно! Използват се белтъци, разбити с пудра захар. Готовата смес се нарича меренге, айсинг или роял айсинг. Към нея може да се добавят и различни цветове. Тази смес се пълни в пошове, с които се украсяват готовите сладки.
Имайте предвид обаче, че суровите белтъци не са много препоръчителни за малки деца или бременни жени. Затова ви предлагам още една рецепта за айсинг. Той е със сух белтък, който е минал пастьоризация, и така няма опасност от салмонела.
За цветовете може да използвате готова сладкарска боя. За червения цвят аз се спрях на натурална боя прах от червено цвекло. За зелена взех боя за храна на прах.
Хайде да се залавяме за работа!
Leave a Reply