Списък за пазаруване

8 броя пишешки бутчета (само долната част)
500 мл. прясно мляко
кетчуп или други сосове
4 яйца
шарлан или друга мазнина за пържене
сол
1 ч.л. къри
1 ч.л. куркума
шарен пипер и бахар на зърна
едър лют пипер
мащерка

Стъпка по стъпка

1.Подгответе предварително всички продукти
2.В тенджера сложете прясното мляко
3.Сложете в него куркума, къри и сол
4.Сложете на котлон да се стопли (готово е, когато обилно започне да излиза пара)
5.В топлото мляко сложете всички бутчета
6.Нека останат там за 3 часа
7.Смесете шарен пипер, сухо чили, червен пипер, бахар, сол и мащерка в хаванче
8.Начукайте ги хубаво, докато станат ситно смлени
9.Извадете бутчетата от млякото и ги поръсете хубаво с подправките
10.След това ги поръсете и с брашно и ги оваляйте хубаво
11.Разбийте в купа яйцата с малко сол
12.Потопете в яйцата всяко едно бутче по-отелно
13.След това поръсете бутчетата отново с брашно
14.Напълнете дълбок тиган или тенджера с шарлан или друга мазнина
15.Когато тя загрее хубаво, сложете да се пържат бутчетата
16.Пърженето трябва да бъде на средна към висока температура

Опитайте тази лесна рецепта, за хрупкави, панирани пилешки бутчета.

Маринатата с мляко ги прави сочни отвътре, панировката-златисти и хрупкави, а селекцията от подправки усилва вкусовите качества.

Ако винаги сте се чудили, как се приготвя хрупкавото пиле в ресторантите, то с тази рецепта ще можете да го направите и сами.

Leave a Reply

Your email address will not be published.