Пица Капричоза с артишок и моцарела
Представям ви кратко видео, в което ще разберете как да си направите една от популярните италиански пици – Капричоза, в домашни условия. Рецептата не включва стъпките за приготвяне на тестото, но ако искате да го замесите сами, вижте как тук
Артишок у нас се намира доста рядко, затова и цената му обикновено е висока. Препоръчвам ви да използвате такъв от консерва или буркан, доста по-удобно е. Ако досега обаче не сте се сблъсквали с този зеленчук, може да видите повече за него в това видео. (все още няма видео за доматен сос.)
В случай че се чудите дали да заместите артишока или да го пропуснете, моят съвет е да не го правите, защото вкусовите му качества и ароматът му не могат да се заменят с нищо. Те са в основата на интересния вкус на тази пица.
Лично аз предпочитам да използвам моцарела. В тази рецепта заложих на прясна, която лесно може да намерите в повечето супермаркети у нас. Може да замените моцарелата с кашкавал, но имайте предвид, че той има по-силен вкус и често притъпява вкусовете на останалите продукти.
Доматеният сос също е сред най-важните съставки за апетитна и хрупкава пица. Разбира се, най-вкусен е домашно приготвеният доматен сос.Може да си направите такъв на момента, а защо не и като зимнина в буркани, за да Ви е винаги под ръка. Ако не разполагате с достатъчно време за всичко това обаче, може да заложите на готов доматен сос от магазина. В супермаркетите се предлагат различни видове, повечето от тях дори италиански, така че качеството им ще е гарантирано.
Може да промените рецептата за Капричоза по свой вкус, като замените шунката с прошуто или друг колбас. За допълнителна свежест може да добавите няколко листа пресен босилек.
Да ви е сладко!
Leave a Reply