Сочни свински пържоли със златна коричка с приятен аромат на чесън, залети с меден сос и готови за по-малко от 40 минути!
Изключително лесна рецепта за моментите, в които се чудите какво да приготвите за вечеря и трябва да купите продуктите в движение. За това апетитно ястие ще са Ви нужни само няколко съставки.
Минете през месарски магазин и вземете около 700 г свинско контрафиле. То е продълговато светло месо без кокали и мазнини по него. Това количество ще е достатъчно за двама възрастни и две деца.
Когато извадите месото от хладилника, е препоръчително да го оставите на стайна температура за около 20-30 минути, за да се отпусне. Това се налага, защото рязката термична обработка от студено на топло ще „шокира“ месото и то няма да бъде толкова крехко.
Ако нямате достатъчно време, може да сложите месото в найлонов плик, след това в купа и да го полеете с хладка вода. Внимавайте обаче да не използвате скъсан плик и в него да влезне вода, защото тя ще разводни месото.
Не е фатално да пропуснете махането на ципата, ако това ще Ви затрудни. Единствената разлика е, че месото ще се усеща малко по-жилаво в тази част.
Препоръчвам да пържите месото, докато хване хубава коричка и от двете страни. Не е задължително да пържите до пълна готовност, дори е добре месото да е леко сурово, защото после ще го обработите допълнително. Тук най-важно е да се получи златната коричка.
Може да ползвате бульон от буркан или кубче сух. Половин, максимум едно кубче е достатъчно, така че ястието да не стане много солено.
Leave a Reply