Списък за пазаруване

Франзела или малко багети
100 г прошуто
2 яйца
1 кутийка (125 г) крема сирене
Червена чушка
Зехтин
1 с.л. горчица
1 ч.л. сусам
1 с.л. соев сос
Мащерка
Магданоз

Стъпка по стъпка

1.1) Нарежете багетите на филийки с дебелина на палец
2.2) Поръсете ги със ситно нарязан магданоз, мащерка и зехтин
3.3) Втрийте подправките добре
4.4) Наредете филийките в тавичка и ги сложете да се пекат на 180 градуса за 10 минути
5.5) Сварете две яйца и ги обелете
6.6 Смесете крема сиренето, горчицата и жълтъците от яйцата в купа
7.7) Разбъркайте хубаво, докато стане гладка смес
8.8) Намажете препечените брускети със сместа
9.9) Завъртете прошутото на спирала и декорирайте с него отгоре
10.10) В тиган запържете леко ситно нарязана червена чушка и магданоз, прибавете сусам и соев сос
11.11) С тази смес поръсете багетите
Лесни хрупкави брускети с крема сирене и прошуто

Поканили сте любимите си хора у дома и се чудите с какво да ги изненадате? Предлагам Ви да приготвите тези вкусни хрупкави брускети, намазани с крема сирене и завършени с прошуто.

Може да разнообразите вкусовете, като замените прошутото с пушена сьомга, а заливката от чушки с няколко каперси. Комбинацията от продукти е подходяща за любителите на виното.

Брускетите се приготвят много лесно и за тях не са нужни кой знае какви кулинарни умения. Може да Ви се струва незначително, но начинът по-който се слага прошутото всъщност определя до голяма степен колко апетитни изглеждат самите хапки. При подготвен кетъринг например често забелязвам как колбасите или сирената просто са сложени върху филията в плоско изравнено положение. Така хапката не изглежда толкова апетитна.

За да избегнете това, Ви съветвам да навиете прошутото на спирала около пръста си, за да се получи като розичка. Оставете му въздух и свобода, така че да заеме място върху цялата брускета и не го натискайте. Разликата е съществена хапката не само изглежда по-апетитна, но и много професионално направена.

Leave a Reply

Your email address will not be published.