Вкусни палачинки със сладко и шоколад
Какво по-хубаво от току-що приготвени домашни палачинки? Особено ако са гарнирани с вкусно сладко и шоколад. Вижте как да си ги направите у дома бързо и лесно. Не забравяйте обаче и някои важни препоръки.
Метод на смесване:
Във видеото разбърквам сместа на ръка. Имайте предвид, че ако решите да смесите всички продукти накуп, сместа ще стане на бучки. За да избегнете това, добавяйте млякото поетапно. Когато сместа е по-гъста, брашното се разбива добре и тестото за палачинки става гладко.
Разбира се, може да използвате миксер или пасатор. Плюсът е, че става по-бързо и по-лесно. Минусът е, че в сместа влиза много въздух и тя става на пяна. Така палачинките стават на дупки.
Най-важното при печенето е тиганът да е загрят добре. Не е задължително да обръщате палачинките със завъртане в тигана, става и на ръка.
Все пак Ви препоръчвам да опитате това класическо обръщане. Засилвате тигана малко напред и рязко дърпате назад и надолу. С няколко опита ще се получи.
Leave a Reply