Съставки

2 х 400 мл консерви пълномаслена кокосова сметана
2 с.л. пудра захар или подсладител
3 с.л. неподсладено какао на прах
щипка сол
шоколад за декорация, кокосови ленти, лешници (по желание)

Стъпка по стъпка

1.1) Оставете консервите с кокосова сметана в хладилника за една нощ. Без да разклащате кутиите, отворете внимателно и извадете гъстия крем, който е в горната част. Прехвърлете го в купа. Течността, останала на дъното, няма да е необходима за тази рецепта, но може да си я запазите и ползвате за смутита.
2.2) Добавете захарта (или подсладителя) към крема и разбийте с помощта на ръчен миксер (или бъркалка), докато получите гъста кремообразна смес. По желание може да отделите около 4 супени лъжици от сметаната, за да я използвате като декорация при сервиране.
3.3) Добавете какаото на прах и солта към сместа и разбийте отново, докато съставките се смесят и кремът стане гладък и плътен.
4.4) В зависимост от кокосовото мляко, което използвате, мус ще се образува почти веднага след добавяне на какаото. Ако все пак не се получи, Ви съветвам да охладите сместа, докато стегне. След това декорирайте муса със сметаната и поръсете с натрошен шоколад.

Leave a Reply

Your email address will not be published.