Броколите подпомагат способността на организма ни да се пречиства от вредна храна или замърсен въздух, тъй като задействат процеса на детоксикация.
Репутацията им на едни от най-здравословните зеленчуци е непоклатима и неслучайно тези мини „дръвчета“ са сред най-предлаганите на децата.
Много проучвания доказват, че консумацията на броколи намалява риска от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания. Освен това те подобряват храносмилането, здравината на костите и дори ни помагат да изглеждаме по-свежи и младолики.
Приготвянето на броколи е лесно и не отнема повече от 20 минути. След сваряване може да ги съхранявате в кутия в хладилник в рамките на 2-3 дни. За да ги консумирате след това, е необходимо само да ги затоплите. В това видео броколите са подготвени за гарнитура или добавка към салата.
Leave a Reply