Стъпка по стъпка

1.1) Купете тъмно зелени броколи, жълтите са презрели
2.2) Изрежете само „розичките“ и изхвърлете дръжките
3.3) Измийте ги хубаво със студена вода
4.4) Сложете голям съд с вода и сол на котлона
5.5) Когато водата заври, сложете броколите вътре
6.6) Пригответе още един съд, пълен с лед и студена вода
7.7) Варете броколите за 5 или 6 минути (времето зависи от големината на розичките)
8.8) Извадете ги в студената вода, за да спрете процеса на готвене. Така броколите ще запазят наситено зеления цвят и свежестта си
9.9) Отцедете водата
10.10) Броколите са готови за хапване

Броколите подпомагат способността на организма ни да се пречиства от вредна храна или замърсен въздух, тъй като задействат процеса на детоксикация.

Репутацията им на едни от най-здравословните зеленчуци е непоклатима и неслучайно тези мини „дръвчета“ са сред най-предлаганите на децата.

Много проучвания доказват, че консумацията на броколи намалява риска от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания. Освен това те подобряват храносмилането, здравината на костите и дори ни помагат да изглеждаме по-свежи и младолики.

Приготвянето на броколи е лесно и не отнема повече от 20 минути. След сваряване може да ги съхранявате в кутия в хладилник в рамките на 2-3 дни. За да ги консумирате след това, е необходимо само да ги затоплите. В това видео броколите са подготвени за гарнитура или добавка към салата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.