Какво лято е, ако на масата няма морска храна?
Рецептата за тези черноморски миди е лесна и приятна.
Когато взимате миди, внимавайте да не са отворени или счупени. Хубавата и прясна мида е затворена и черупката не е повредена.
Необходимо е да изчистите мидите предварително. В горната част на мидата има малко водорасло, което се дърпа надолу, както може да видите във видеото. При някои миди то вече е махнато, така че те са готови за обработка. След като се изчистят, мидите трябва да се измият. Може да ги оставите да „подишат“ за 15-ина минутки в студена вода. Мидите се развалят лесно, когато стоят на топло, затова е добре да ги сложите в хладилник максимално бързо, след като сте ги закупили.
В тази рецепта аз реших да ги комбинирам с колбас чоризо, защото той прибавя леко пикантен вкус.
Задължителният елемент, който никога не пропускам във всяка рецепта с миди обаче, са листата от целина. Техният аромат допълва чудесно с морския аромат на мидите.
Времето на готвене на мидите определя доколко ще се свият и колко твърди ще станат. Аз лично ги обичам по-сурови, но ако не Ви харесва как изглеждат, ги оставете още 3-4 минути, за да се сготвят повече.
Мидите се хапват топли. Препоръчвам ги с чаша студено бяло вино.
Leave a Reply