Лесна рецепта за ребра на фурна ᠆ сочни отвътре и запечени отвън
Когато се замисля за ребра, си представям такива, направени на грил или барбекю. За да приготвим вкусни ребра обаче, не е задължително да палим огън. Може да си направим това апетитно ястие и в домашни условия, използвайки обикновена фурна.
Както ще видите, всички стъпки в рецептата са лесни и логични. Няма нужда да мариноваме месото предварително. С методите за приготвяне и изпичане ребрата ще станат сочни и в същото време достатъчно добре сготвени. Стъпките са лесни, но резултатът е зашеметяващ – божествено вкусни ребра с хубава коричка.
Ето и няколко съвета:
- Премахването на ципата на ребрата може да е досадно занимание, защото понякога не може да я захванете лесно. Ако изпитате трудности, може да я оставите. В тази част ребрата няма да са толкова крехки, но не е нещо фатално.
- Много обичам да си счуквам подправките сам и го правя често. Така ароматът е много по-силен. Ако нямате възможност или време, разбира се, може да използвате и смлени. Аз предпочитам микс от шарен пипер, но ако не може да намерите, вземете черен.
- Внимавайте с карамфила. Той е много силна и ароматна подправка. Не слагайте повече от 2-3 пъпчици.
- Ако нямате толкова различни подправки подръка и искате да улесните процеса, може да вземете готов микс. Пушеният червен пипер обаче е задължителен, защото ще придаде на ребрата онзи приятен барбекю аромат.
Leave a Reply