Пъдпъдъчите яйца са изключително ценен продукт и неслучайно са любими на малки и големи. Вижте някои от най-интересните и изненадващи факти за тях по-долу.
Пъдпъдъкът е малка птица от семейство фазанови, която гнезди на земята. Тези птици имат кафяви петнисти пера, а месото и яйцата им са част от европейската кухня от векове.
Пъдпъдъчите яйца са с размерите на голяма маслина или чери домат. На вкус са като кокоши яйца, но имат повече жълтък, което им придава малко по-богат вкус.
Яйцата от пъдпъдък имат повече витамин В12 от кокошите яйца и почти два пъти повече желязо. Пъдпъдъчите яйца са ценен източник на антиоксиданти, които забавят процесите на стареене. Те помагат за справяне с депресията, за предпазване от косопад и подобряват зрението.
Пъдпъдъчите яйца са използвани в китайската медицина за лечение на сексуални дисфункции и подобряване на мъжествеността.
Организацията за прехрана и земеделие (FAO) ги определя като алтернативен хранителен ресурс или устойчива храна в слабо развити страни поради високото им съдържание на хранителни вещества.
Неслучайно тези яйца се използват като хранителна добавка от културистите.
Пъдпъдъчите яйца се варят бързо и лесно, необходими са им не повече от 2 минути.
Leave a Reply