Великденски козунак за начинаещи лесна рецепта
Ако досега не сте правили козунак и се притеснявате дали ще стане, може спокойно да опитате тази лесна рецепта, която няма нужда от много месене и притеснение, дали ще се получи или не. Съотношението на продуктите, ще направи един пухкав козунак, с идеална сладост и вкус.
😲 Няма нужда от центрофуга на пералня, за размесване на тестото.
Най-важното нещо, което трябва да знаете, е правилото за всички десерти. Продуктите, трябва да се извадят на стайна темепература, за няколко часа. Тя играе важна роля за сладкарските рецепти. Когато всички продукти имат стайна температура, няма от какво да се притеснявате.
Във видеото съм показал как се получава месенето. С дланта тестото се натиска и разтяга напред. Ако не ви се получава, не се стряскайте, защото може да използвате и миксер. Сложете приставките на миксер за месене. Едни наподобяващи куки навити на спирала и го омесете с тях.
Времето, което ще ви отнеме е няколко часа, затова не пришпорвайте процеса. Отделете си време, насладете се на процеса, защото храната, която готвим отразява нашето настроение.
Leave a Reply